Ετικέτες

Search

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα Στολίδια Από Αλατοζύμη




Τα υλικά που χρησιμοποίησα:
  • 1 κούπα αλάτι
  • 1 κούπα νερό
  • 3 κούπες αλεύρι
  • ακρυλικά χρώματα ή τέμπερες
  • βερνίκι
  • κουπ πατ 
  • glitter






Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε!!!
Μπορούμε να χωρίσουμε την ζύμη σε κομμάτια και να την χρωματίσουμε με τέμπερα ή να την ψήσουμε όπως είναι και να την χρωματίσουμε αργότερα με ακρυλικά χρώματα.
Ανοίγουμε φύλλο  και με τα κουπ πατ κόβουμε σε διάφορα σχέδια, με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας ανοίγουμε τρυπούλες στο σημείο που θέλουμε να τα κρεμάσουμε
 ( μπορούμε να κάνουμε και αλλά στολίδια χωρίς κου πατ. ) τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα , σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά με προσοχή να μην αρπάξουν.
Τα αφήνουμε 1 μέρα και έπειτα τα χρωματίζουμε με ακρυλικά χρώματα και glitter.
Μόλις στεγνώσουν τα περνάμε και μια στρώση βερνίκι για λάμψη.


Μπορούμε να τα κρεμάσουμε στο δέντρο η να διακοσμήσουμε τις χριστουγεννιάτικες πιατέλες μας.



Follow Me on Pinterest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...