Ετικέτες

Search

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μοσχάρι με πουρέ στο πήλινο





Συστατικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 2 κούπες σάλτσα ντομάτας
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ξυλάκι κανέλας 
  • 1 κ.γ κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • 1/2 κ.γ πιπέρι καγιέν
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι

Πουρές:
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κούπα γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας κρύο βούτυρο
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο


Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μοσχάρι το οποίο το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια!!!Δεν κλείνουμε το καπάκι μέχρι να ξαφρίσουμε καλά το κρέας. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα, βάζουμε σε βαθύ κατσαρολάκι ελαιόλαδο αρκετό, σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ελαφρά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά . Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το βρασμένο κρέας και το ρίχνουμε μέσα. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τον πουρέ. Βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια. Μόλις είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και στην ίδια κατσαρόλα τις πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ η πιρούνι αν δεν έχετε.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, στην συνέχεια το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μοσχοκάρυδο.
Σερβίρουμε στο πήλινο κάτω το κρέας και πάνω στρώνουμε καλά τον πουρέ να καλυφτεί όλη η επιφάνεια. 
Ψήνουμε στον φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Καλή σας όρεξη!!!

1 σχόλιο:

  1. Σούπερ νόστιμο κ ότι πρέπει για παρεάκι κ κρασί!
    Καλές γιορτές Ρούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...